top of page
  • Foto van schrijverFitfeeljoy

FASTPACKING LIJST: TWENTEPAD 3 DAAGSE TRAIL

Bijgewerkt op: 7 sep. 2022Met De Dutch Mountain trail pakte ik ook voor een meerdaagse, alleen sliep ik toen in een B&B/hotel.


De paklijst voor het Twente pad was echt even anders omdat ik nu ook mijn tent, slaapmatje, slaapzak en kookgerei meenam.


Ik heb research gedaan en wat met Tom van de trailrunstore gespard over de wijs en onwijsheden in mijn tas.


Het materiaal moest efficiënt en compact zijn. Voor slapen betekende dit warm en licht. Voor koken klein en licht. Voor verzorging ook klein en licht. Kern van het verhaal licht dus. Want er werd gerend en rennen met vele kilo’s is dingetje.


Ik moet zeggen dat al het begin moeilijk is. Misschien denk ik er over 2 jaar anders over of heb ik slimme handigheidjes ontdekt die ik nu niet weet. Je begint altijd bij het begin, met wat je denkt dat goed is en ontwikkelt je met de tijd.


Toch hebben mijn keuzes goed uitgepakt (woordspelinkje). Ik zou het met wat kleine aanpassingen precies weer zo doen. Met de kanttekening dat het allemaal wel afhankelijk is van het gebied, de tripduur, de weersomstandigheden en de voorzieningen.


STAP 1: Het trailvest

Voor je kan fastpacken begin je met de tas en ik gebruikte wederom mijn Ultimate Direction Fastpack 20L. Hier kan onwijs veel in. Het vest weegt 560 gram. Er zijn heel veel opbergvakjes en elke keer ontdek je er weer eentje meer.


Fijn is het binnenzakje met rits voor je paspoort en portemonnee. En de vakjes vooraan voor je telefoon en je bars. Je kunt de fastpack op verschillende manieren sluiten via het oprolsysteem aan de bovenkant dat tevens waterafstotend is. Gewoon top.


Maar nu antwoord op de meest gestelde vraag. Wat ging hier allemaal in? Komt ie, de paklijst!
STAP 2: De hoofditems, Onderkomen, slapen en eten


ONDERKOMENo DE TENT: MSR CARBON REFLEX 1

De tent was fantastisch. Mede omdat je deze super eenvoudig opzet en binnen no time afbreekt.


Eenmaal opgerold is de verpakking net iets groter dan een 1.5 liter fles. En weegt, met carbon stokken, de binnen en buitentent, maar 660gram.


Grappig is dat de tent makkelijk te verplaatsen is. De binnentent zet je vast met 4 haringen. Als je verkeerd of niet vlak staat heb je de haringen zo los en kan je de tent met gemak oppakken en verplaatsen naar een betere plek.


Het is een kleine tent die echt ruim voelt. Mijn slaapzak, matje, tas konden er makkelijk in. De binnenkant kent zelfs een vakje voor mijn bril, telefoon, lichtje en powerbank wat altijd handig is.


De buitentent zorgt dat je een beetje ruimte over hebt naast je binnentent. Een plek waar je de schoenen kan luchten zonder dat ze nat worden. Ideaal.


De tent leek mij eerst niet compact genoeg qua vorm. Ik wilde deze graag in mijn tas en niet erbuiten. Maar op de manier zoals ik het heb gedaan heb ik eigenlijk nergens last van gehad, het creëerde zelfs meer pakruimte in mijn tas.SLAPEN


o DE SLAAPZAK: SEAT TO SUMMIT II

Als slaapzak nam ik de Seat to summit II mee. De slaapzak is in een mummievorm en heeft een capuchon waar je lekker in kan wegkruipen. De regular size van deze slaapzak weegt 490 gram, lekker licht dus!


De slaapzak bestaat uit 90% dons en heeft een comfort temperatuur van 4 graden en een limiet temperatuur van -2. Ze geven aan dat de slaapzak 3 seizoenen te gebruiken is. Maar voor kou-kleunen zoals ik, 2.5 seizoen.


De slaapzak is opgerold/gefrommeld super compact met een afmeting 13-25 cm. Uitgerold is deze 183cm, 88 cm breed bij de voeten en 130cm breed bij de heupen. Voor mij had de slaapzak, voor iets meer comfort, 4 cm langer mogen zijn. Maar de large versie van 198cm was mij te lang.


Tijdens de nacht had ik het niet bloedheet. Het was soms wat fris. Maar overal gaf de slaapzak mij voldoende warmte. De nachttemperatuur kwam gedurende mijn trip rond het vriespunt en daarom had ik nog een pyjama en longsleeve aan. Dus de comforttemperatuur van 4 graden, die het label aangeeft, klopt.


Een fijne slaapzak en een goede keuze voor deze trip.o Slaapmatje

Als slaapmatje gebruikte ik de Therm-a-rest Neoair Xlite. Een prima matje met een R waarde van 4.2. Gewicht is 340 gram en de dikte 6.4 cm. De lengte was vergelijkbaar met de slaapzak 183 cm en de breedte 51cm. Voor mijn bouw perfect. Een matje dat zeer compact en licht is, makkelijk op te blazen en weinig ruimte inneemt. Het ligt prima, geen boxsping maar echt wel goed.


KOKEN EN DRINKEN


o MSR POCKETROCKET 2 STOVE en gas patroon

Ik hou van dit gasbrandertje. Het is super klein, handig uit te klappen en makkelijk ergens in een loze ruimte in je tas weg te stoppen. Het is krachtig waardoor je zo het kookpunt bereikt. Samen met het gaspatroontje een aanrader voor een meerdaagse trip.o Optimus titanium Lepel

Als lepel gebruikte ik de Optimus titanium long. Deze heb ik gekocht om uit food zakken te eten, zoals havermout of pasta’s. Een lange lepel is dan altijd makkelijk. Tevens is deze super licht.


Je mist dan nog wel een vork en mes. Voor nu had ik een plastic vork mee en een schilmesje. Dit kan beter maar voor deze trip was het prima.


o Sea to summit X cup

Een bekertje dat lekker plat is op te vouwen en ongeveer 45 gram weegt. Ik merk niet eens dat ik deze bij heb en valt makkelijk in een zijvakje weg te duwen. Ook ideaal voor trail-evenementen.o Pannetje

Hier zit nog ontwikkeling merk ik. In de wereld van de pannetjes is er zo veel. Het is ook echt reis/trip afhankelijk. Ik koos nu voor iets wat voor alles bruikbaar was en lichtgewicht. Een prima pannetje. Uiteindelijk niet gebruikt om eten in te bewerken alleen water in te koken. Waardoor bijvoorbeeld een inklap keteltje ook had gekund.


Een koekenpan kan een mooie aanvulling zijn of een pan in een smal en hoog model. Geen spijt maar echt iets wat gebruikerservaring behoeft en trip afhankelijk is.STAP 3: DE REST

De rest van mijn paklijst is vergelijkbaar met die van de Dutch Mountain Trail. Fijn te weten dat ik hier steeds meer gewoonte in krijg. Dikgedrukt zie je de extra toevoegingen ten opzichte van de DMT. Verder had ik minder kleding mee!


Kleding

o Thermoshirt lichtgewicht

o Korte broek (2x)

o Lange tight (1x)

o Long sleeve (1x)

o Dons-Jack

o Windjack /Regenjack

o Hardloopshirt (1x)

o Sport-bh (1x) Geleerd van mijn DMT trail, stinken doe je toch wel.

o Sokken 1 paar aan, 1 paar mee. Stinken, doen we toch wel.

o Onderbroek (3x)

o Nachthemdje/ broekje

o Handschoentjes

o La sportiva bushido II trailschoen (gewoon continue aan)
Apparatuur

o Powerbank

o Mobiele telefoon

o Oplader mobiele telefoon en powerbank

o Klein inklapbaar statiefje

o Hoofdlampje Petzl 340


Toiletspullen

o Miniflesje lenzen vloeistof

o Lenzenpotje

o Bril

o Mini haarborstel

o Mini Tandenborstel

o Mini tandpasta

o Mini flesje crèmespoeling

o Mini flesje zalf

o Mascara

o Seat to summit pocket soap. Makkelijke zeepblaadjes. Licht gewicht en scheelt weer douchegel.


Overig

o Softbottle 2x

o Reddingsdeken

o Eerste hulp pakketje: toegevoegd paracetamol en blarenpleisters.

o Zakdoekjes

o Plastic zakjes met zipsluiting

o Lichtgewicht handdoek

o Firestick

o Paspoort

o Portemonnee: pinpas & CC

o Repen, havermout, bouillon opkikker, pure chocola, thee en espressosticks (plus wat ik onderweg kocht)Wat waren de twijfel gevallen? Wat had ik thuis kunnen laten?

Eigenlijk ben ik super tevreden. Een aantal dingen kunnen wellicht anders of beter. Zoals het kookgerei voornamelijk de pan en het mes. Ik zou voor een functioneler mes kiezen waardoor je veel meer kan bereiden, bewerken en verwerken. Zo'n mes is wel weer zwaarder.


Qua koken zou een koekenpan wellicht makkelijk zijn ( in de tas wat onhandig) of een hoog/smal pannetje.


Als ik in een gebied zou lopen met minder voorzieningen dan zou ik meer eetzakken en water moeten meenemen. Mijn trailvest is dan net iets te klein. Een 30L fastpack zou beter uitkomen.


Over een regen- en windjack, de pyjama, mascara en zalf kunnen we discussiëren dit is voor mij de comfort die ik op dit moment fijn vind. Zie het als een ritueeltje.

De jasjes zijn fijn. De zalf voelt heerlijk op mijn droge huid. De pyjama geeft me warmte en geborgenheid. En de mascara laat me even net iets meer mens voelen. Maar dat doet een plens water in mijn gezicht ook.


Kortom. Er valt nog te grammen jagen, thuis te laten en te optimaliseren. Voor nu gaf het mij alles wat ik nodig had.


Heb het goed.


De pakgroetjes,

Liefs Toke


Heb je vragen? Stel ze gerust dit kan via een reactie op dit blog (registreren met email, sorry voor de omslachtigheid) of via Instagram.


Meer weten over mijn Twentepad driedaagse? Klik hier.997 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page