top of page
  • Foto van schrijverFitfeeljoy

Geen marathon Rotterdam

Bijgewerkt op: 31 mrt. 2020Alles was in kannen en kruiken. Mijn agenda zat goed vol tot iets voor 5 april. Met daarin een opbouw schema, verschillende loopjes, trails, core-training, boksen, yoga en sportevenementen. Het ging redelijk met alles wat er was en niet moest zijn.

Toen kwam november. Het nieuws over mijn gezondheid. Zorgen. De behandelingen. Bijwerkingen. Dit betekende een stop op mijn marathon trainingen. Dus opeens een lege agenda. Het duurde tot vandaag dat ik écht kan zeggen dat het mij niet gaat lukken. De operatie datum is definitief gemaakt, dit wordt 24 februari. Tot die tijd dacht ik starten kan altijd. Whaha, starten kan altijd....


Verder kan ik hier een stoer cliché verhaal ophangen. Dat doe ik niet want ik baal, ben teleurgesteld en man wat had ik er zin in. Ik ging voor een sub 4 misschien nog wel iets sneller. En dat voor mijn eerste marathon. Als je een doel hebt dan goed. Toch? Vanaf december is die gedachte wat veranderd. Want van gewoon kunnen meedoen zou ik al über gelukkig worden.

.

Er is ook een dikke acceptatie want het is maar een run. Een run die jaarlijks terugkomt. Een marathon die je vaker kan lopen. Een doel wat ook later haalbaar is. Je hebt er meer van over de wereld. Maar je hebt maar één lichaam, één gezondheid en één leven. Wat staat op nummer 1. Het belangrijkste, het is goed zo.

.

Mijn agenda is echt niet leeg hoor. Want ik ren, boks, doe yoga, dans, beweeg, leef, strijd en realiseer. Het is anders dan anders. Want ik ben voorzichtig. Het geeft voor nu voldoening.


Mijn startnummer voor de marathon van Rotterdam heb ik met plezier overgedragen. Wat ik niet kan, kan een ander wel en ik gun het diegene.


Sport, ren en beweeg zolang je kan. Geniet van dat sterke lichaam. Maar wees er zuinig op! Geef jezelf het advies wat je een ander ook zou geven en luister erna. Vooral dat luisteren is nog wel een moeilijk dingetje voor velen, inclusief mijzelf ;-).

.

Heb het goed.


Liefs TokePs: deze post was voor de corona-uitbraak. Inmiddels zijn er duizenden mensen die deze mooie run ook niet kunnen lopen, en net zo teleurgesteld zijn. Ik hoop voor iedereen dat de marathon van Rotterdam doorgaat in oktober 2020. Wat ik nog meer hoop is dat er snel een einde komt aan deze onwerkelijke pijnlijke crisis. In gedachten bij jullie.

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page