top of page
  • Foto van schrijverFitfeeljoy

Nooit gedaan dus doen: Let's jump

Bijgewerkt op: 30 mrt. 2020Trampoline springen heb ik zeker wel eens gedaan, niks nieuws. Vroeger was de trampoline mijn favoriete onderdeel van het turnen. Verder pak ik op de camping, als ik op bezoek ben of waar dan ook de kans om even gebruik te maken van deze springfaciliteit. In een jumphal met allerlei obstakels ben ik echter nog nooit geweest. Tijd voor actie, nooit gedaan dus doen. Jumpsquare Nijmegen here I come!


Drukte bij Jumpsquare Nijmegen


Terwijl ik de hal inliep vroeg ik mijzelf af, wie in vredesnaam nu op zondagmiddag om 4 uur een springuurtje boekt bij Jumpsquare? Ik zij de gek. In de hal klonk namelijk de echo van joelende kinderen. Er waren overal kindjes met kinderfeestjes. Een en al gezelligheid maar jeetje wat een drukte. Als Hoog Sensitief Persoon betekent dit dat je behoorlijk wat prikkels moet verwerken.


Om niet meegezogen te worden in die prikkels ben ik gewend geraakt mijzelf te focussen op wat ik moet doen. Naar de Kassa, een polsbandje halen, sokken regelen, kluisje huren, omkleden en uitzoeken waar ik begin. Zo blijf ik bij mijn gevoel en raak ik niet lost in space.


De jumpuurtjes gingen in shifts. Iedereen kreeg een polsbandje met een bepaalde kleur. Mijn polsbandje was zwart en ik moest nog zeker drie kwartier wachten. Wie weet was de ergste drukte dan wel voorbij.


Let's jumpEn dat bleek want toen de meeste rode hoofdjes aan de picknicktafels hun welverdiende frieten op zaten te eten mocht ik de jumpsquare op.


Het gebied met de vele trampolines trok direct mijn aandacht daar kan je van de ene naar de andere trampoline jumpen zoals een kikker.


Dus ik deed. Na 5 minuten was ik

compleet buiten adem. Jeetje, dit was nog best zwaar. Hierop had ik mij flink verkeken. Tevens had ik last van zeebenen als ik in rust mijn volgende uitdaging stond te bekijken. Het werkte dus flink op je evenwichtsorgaan.


Los van dat werd ik er onwijs vrolijk van. Wat was het fun om te springen van de ene trampoline naar de andere, te springen op blokken en wanden, je ongecontroleerd op je kont te laten vallen (leuke woordspeling) en te bounchen tegen schuine trampolines. Fantastisch! Die lach op mijn gezicht ging niet meer weg.


Vervolgens liet ik mij heerlijk overal in-en op vallen. Het is echt geweldig in een schuimblokkenbad te vallen zonder schijntje pijn te hebben achteraf. Of met je kont vol op een luchtkussen te belanden.


Die kleine gasten om mij heen hadden totaal geen angst en de salto’s vlogen om mij oren. Ik was iets voorzichtiger (lees muts) en hield mij bij wat comfortabel voelde. Want stel je eens voor dat ik iets brak. Dan kon de operatie niet doorgaan. Sowieso is iets breken niet echt bevorderlijk voor je gestel.


Een uurtje Jumpen, kapot!


Na een uurtje bounchen, jumpen, vallen, springen en doen was ik kapot. Een uurtje is dus echt voldoende voor een onervaren jumper zoals ik. Na het omkleden bestelde ik een verkoeling bij de bar en griste een folder mee over jumpfitness : DE IDEALE FATBURNER. Zonder het door te lezen geloofde ik de titel meteen. Maar dat Jumpen zo goed voor je was wist ik echt niet.


Wat vertelde de folder van Jumpsquare mij nog meer: “Door de vering van de trampolines is jumpfitess minder belastend voor je gewrichten dan bijvoorbeeld hardlopen en het is qua work-out zelfs driemaal zo effectief”. DRIEMAAL!!!! WOEI.


Dit zijn toch wel interessante weetjes. Zelf ben ik een fanatiek hardloper en weet als geen ander dat je gewrichten een behoorlijke opdonder kunnen krijgen. Verder stond in de folder nog zoiets als blij, vrolijk en je maakt endorfine aan. Maar dat wist ik al! Duh.


Komt er een vervolg?


In het kader van nooit gedaan dus doen probeer ik allemaal nieuwe dingen uit die ik nog niet eerder heb gedaan. Wie weet wat er aan het einde van het jaar overblijft op mijn "dit wil ik vaker doen" lijstje. Ik kan wel zeggen dat het mij BLIJ verrast heeft. Als je even niet lekker in je vel zit kan ik je dit zeker aanraden. En die folder met jumpfitness heeft mij getriggerd. Maar nu eerst belangrijkere dingen, de operatie. Springen gaat hem voorlopig niet worden. Maar ik heb een mooie dag om op terug te kijken!


In de pocket, afgevinkt. Houdoe en de ballen!


Toke


Benieuwd naar mijn andere nooit gedaan dus doen ervaringen? Kijk in het menu op JOY, submenu #nooitgedaandusdoen of deze link!


Geen zin om te lezen? Recap van het jumpavontuur in dit filmje!


56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page