top of page
  • Foto van schrijverFitfeeljoy

KLM Urban Trail Haarlem: Fun run!

Bijgewerkt op: 22 mei 2020Na een maand vol met halve marathons was het vandaag tijd voor een andere tak van sport: een Urban Trail. Hierbij gaat het niet om tijd, om afstand of blijven lopen. Het gaat om de fun! De Urban Trail voert je dwars door de gebouwen van de historische binnenstad Haarlem. Dit is niet alledaags en dat maakt het zo leuk. Iedereen kan meedoen omdat je de keuze hebt voor 5km, 10km en kan kiezen om te wandelen.


We hebben een clubje opgericht


De Urban Trail liep ik niet alleen. Die avond ervoor had ik op de bank gecrasht bij een vriendin om de volgende dag met 9 personen aan de start te verschijnen, wel in een thema natuurlijk. Als je met mijn Zaandijkse vriendin op stap bent is het altijd een verkleedfeest. Waarom ook niet? You only live once.


Het thema deze keer was iets met spinnen. Dat schijnt met de muggen in Haarlem te maken te hebben en spinnen houden van muggen. Afijn. Achteraf hoorde ik dit verhaal pas. Ik had totaal geen clue en deed gewoon mee. Was ik nu zonder te weten in een stadsconflict beland?


Ach, we hadden enorme lol. Want zeg je spinnen dan zeg je spinnenweb, ragebol of kruisspin. Ze waren namelijk overal te vinden op onze tenues. Neem er een beeld bij en je bent weg.


10 km rennen door de gebouwen


De start was indrukwekkend. Deze begon in de Sint-Bavo kerk. We werden met de klanken van het kerkorgel opgewarmd. Een prachtig begin van de run. Daarna renden wij door het archeologisch museum, het stadhuis, door het Pathé om snel even op de bioscoopstoelen plaats te nemen en deden we een dansje bij het poppodium Patronaat om vervolgens swingend door te gaan naar de stadsschouwburg. Bij de dansschool Schröder dansten we er nog een keer op los en ontdekten dat we vermoeider raakten van dansen dan heel dat rennen.


Een bijzonder moment was, dat we tijdens een kerkdienst over de rode loper renden. In de zaal klapten en zongen de mensen ons toe. Twee werelden even dicht bij elkaar. Toen de 10 km er bijna op zat gingen we hand in hand naar de finishboog waar we onze medaille kregen. In de Sint-Bavo kerk werd ons nog een ontbijtje aangeboden.

Gewoon feest


De Urban Trail was een feestje. Het rennen door gebouwen, de lol met iedereen en het dansen. Dansen, dansen en nog eens dansen. Heerlijk om even niet op dat verrekte sportklokje te kijken. Gewoon gezellig bezig zijn met een leuke groep mensen.


Ga je voor een wedstrijdgevoel, voor een bepaalde tijd, om te trainen voor een lange afstand of voor een topprestatie? Dan is de Urban Trail niet echt geschikt. Wil je gewoon een dagje fun. Even een stad ontdekken op een andere manier en actief bezig zijn? Dan raad ik je dit zeker aan. Enjoy!


Ik ga nu mijn spinrag wegwerken.


Heb het goed.


Liefs Toke


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page