top of page
  • Foto van schrijverFitfeeljoy

Vijf redenen om te beginnen met boksen

Bijgewerkt op: 19 feb. 2020Waarom zou je gaan boksen? Ja, waarom niet?


Boksen is een perfecte cardio- en krachttraining. Ik doe het daarom ook graag en met regelmaat. Het is een super goede training voor heel je lijf. Voornamelijk boks ik zonder bokszak. Dus met een sparringpartner. Juist dit zorgt voor veel meer ontwikkeling van jezelf als persoon.


Hieronder vind je redenen om te boksen:


Het versterkt je sociale vaardigheden. Ik heb het dus niet over het bokszak-boksen, maar echt oefenen om met elkaar te sparren. Er zijn vele oefeningen en stootcombinaties die je samen gaat uitvoeren. Je leert samen te werken, elkaar grenzen aan te geven en over je verlegenheid heen te stappen. In de sportschool boks je vaak tegen verschillende sparringpartners. Elke keer is het weer even spannend wat betreft het “nieuwe’ contact. Een voordeel is dat je door deze oefeningen veel sneller in het dagelijks leven op iemand af durft te stappen.


BURN CALORIES. Boksen is een Interval training te vergelijken met HITT, high intensity interval training. Intensief sporten wissel je af met rustperiodes. Met een uurtje boksen verbrand je rond de 700-800 calorietjes, afhankelijk van je eigen inbreng. Je kan het jezelf zo lastig maken als je wilt. Met een goede trainer kom je er niet onderuit er vol voor te gaan.


Een strak lichaam Met boksen gebruik je bijna elke spier van je lichaam. Door touwtje springen, stoten, wegduiken, afleiden, voetenwerk, blokken, plagen ben je continue in beweging. De volgende dag voel je spierpijn op plekken dat je niet wist dat je daar spieren had zitten. Daar doe je het toch voor?


Stress vermindering. Boksen zorgt ervoor dat je je hoofd echt leeg maakt. Boksen vraagt om focus. Als je niet oplet, heb je een rechtse te pakken. Je zult ook combinaties dienen te onthouden. Die focus, de beweging, het lekker van je aframmen zorgen ervoor dat je echt in het nu bent. Daarna ben je kapot, lekker leeg en heb je een boxinghigh.


Persoonlijke groei Ben je een vluchter, vechter, of bevries je wanneer je geconfronteerd wordt met vervelende situaties? Als je tijdens het boksen weet waar je valkuil ligt of juist je kracht kan je een enorme persoonlijke groei doormaken. Je hebt alle technieken nodig bij boksen. Je moet soms aanvallen, omdat terugslaan erbij hoort, niet over je heen laten lopen. Je zal stil moeten staan om te bekijken hoe de ander beweegt. Niet direct reageren, de tijd nemen, krachten doseren. Soms zal je even een stapje terug moeten doen. Weglopen is dan even de beste optie, een snelle stap naar achter. Dit alles gebeurt ook in het dagelijks leven. Je leert kennen wat jouw eerste uiting is. Dat zorgt voor groei. Een fantastische ervaring.


Ik zeg WIN WIN WIN!


Liefs Toke

89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page