top of page
  • Foto van schrijverFitfeeljoy

Weegschaal alert: Broodmager

Bijgewerkt op: 3 apr. 2020De weegschaal gaf 57 kilo rond aan. Er was tenminste nog iets rond aan dit hele verhaal. 57 kilo dit had ik in jaren niet gewogen. Mijn standaard gewicht schommelt tussen de 62-63 kilo bij een lichaamslengte van 1.80. Niet echt zwaar ook niet te licht. Ik voel mij er uiterst comfortabel bij.


Dat gewicht is overigens niet een kwestie van: ik prop alles wat los en vast zit in mijn mond of ik laat alles wat slecht is liggen. Dit gewicht behoud ik door balans in mijn voeding, gezond eten en een patatje, pizza of bergen chocola op zijn tijd. In die balans ging de laatste tijd iets mis.


Geen vetrol te bekennen


In de afgelopen dagen voelde ik mij erg mager. Mijn botten staken uit. En als ik in de foetushouding in bed lag had ik last van mijn knieën, waardoor ik er stapels dekbed tussen propte. Zitten op een houten bankje was enkel plank op bot. De sexy lingerie die al jaren in de kast ligt kon ik aan zonder vetrol te voelen en te zien.


Je kent het wel. De vetrol die alleen voor jou zichtbaar is. Niemand valt het op. Maar jij? Jij ziet het. Die irritante over je sliprand hangende vetrol. Los van dat er vandaag de dag geen vetje was te bekennen zag ik er niet echt top uit in die lingerie.


Ik mis mijn rondingen. Een vetrol weg bij mijn heup betekent ook: kont weg in string en tiet weg in bh. Daarom die balans mensen. Ping!


Hoe kwam het dat ik kilo's verloor?


Voor de operatie raakte ik al 2 kilo kwijt en woog ik 60. De Zoladex – hormonen zorgden ervoor dat ik weinig eetlust had en dagen kotsmisselijk rondliep. Daarnaast sportte ik nog wel, dat wat ik kon. "Beetje dom" zou Maxima zeggen.


Ik paste mijn voeding wat aan met iets meer vetten, koolhydraten en meerdere keren op een dag eten. Schransen van ongezond voedsel deed ik één dag, maar daar word je echt niet gelukkig van. En voor degene die het nog niet wisten, vet remt de eetlust.


Met medicijnen voor de misselijkheid, een ontspannende vakantie en een aangepast voedingspatroon kwam ik een kilootje aan. YEAH, een kilootje! Dat was echt niet genoeg. De operatie heeft veel van mij geëist. Daarnaast zorgde de infectie, die daarbovenop kwam, ervoor dat ik nog eens 4 kilo afviel.


De Antibiotica en de infectie waren hevig met elkaar in gevecht. Dat resulteerde in koorts, misselijkheid en diarree tot er niks meer uitkwam. Net dat tikkie wat ik niet kon hebben.


Gezond aankomen


Het is nu de zaak dat het cijfer op de weegschaal omhoog gaat dus lekker weer naar 62 kilo. Dat op een gezonde wijze, want ik hou van puur eten. Ik eet drie hoofdmaaltijden met veel tussendoortjes zoals crackers met een humusdipje of een handje noten.


Verder kies ik vaker voor volle producten zoals volle kwark, yoghurt en kaas. Daarnaast zorg ik dat ik gezonde vetten binnenkrijg denk aan de avocado en dip mijn brood in goede olijfolie. Bij eten dus!


Met dit gaat het lukken. Eenmaal op gewicht zoek ik weer de balans zoals ik die ken. Mijn doel is nu dat ik voller en strakker de zomer in ga met een voor jullie onzichtbare vetrol over mijn bikini broekje. Top plan!


De vette groetjes


Toke


Meer weten over mijn operatie en het herstel, lees mijn blog.

443 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page