top of page
  • Foto van schrijverFitfeeljoy

HEB HET GOED STEENTJEZelf zie ik ze met regelmaat voorbij komen, niet in overvloede daarvoor is het nog te uniek, een beschilderd steentje.


Het ligt daar dan te blinken in de zon. Vervolgens vangt het mijn blik. Dat ene steentje beschilderd door iemand die daar met liefde en aandacht mee bezig is geweest. Een steen die je een blij gevoel geeft. Ook wel “De Happy stone”.


Als je mij volgt op Instagram dan weet je inmiddels dat ik door heel Nederland ren. Ik kom graag in nieuwe gebieden waar ik mij laat verrassen door al het moois. Daar ontstond de gedachte een eigen steentje te maken en achter te laten op een van mijn trails. Een “heb het goed” steentje.


Waarom “Heb het goed” ?


“Heb het goed” is de zin die mijn moeder zegt bij het afscheid. Een tekst die warmte uitstraalt. Een wens die ze je meegeeft. Er zit een vorm van tevredenheid in deze zin.

Heb het goed, met alles wat er is of niet is. Met alles wat er gebeurd. Met alles wat je misschien liever anders had gezien. Heb het goed, met je naasten, met je gezin, kinderen en familie, met je vrienden en vriendinnen. Heb het goed is een zin van rust.

Deze zin heb ik van haar overgenomen en gebruik ik als afsluiter in mijn Instagram posts.


Mijn moeder is nu ernstig ziek. Ik hoop haar nog lang bij mij te hebben. Hoelang dat precies mag zijn dat weten we niet. Voor nu is elke maand er één. Wat ik zie is dat ze ondanks alles probeert positief te blijven. Het goed probeert te hebben al is dat echt niet altijd even makkelijk, vooral niet met Covid- 19.


Ze heeft geen bucketlist, zegt ze. Ze hoeft niet per sé naar Bali of parachute te springen. Een terrasje pakken, op een veilige manier, zou al fijn zijn. Met vriendinnen afspreken en lekker kleien, fröbelen en een borrel doen. Dat is wat ze wil. Gelukkig mag dat binnenkort weer.

In deze tijd waar we geconfronteerd worden met van alles. Met afstand, met dingen die we niet kunnen of niet kunnen veranderen. Met pijn, verdriet en vragen. Maar ook met nieuwe inzichten. Of een ander geluk.

Juist in deze tijd wil ik de zin van mijn moeder ergens achterlaten.


Dat je het goed mag hebben. Daar waar jij loopt of fietst. Speelt en rent. Met je gezin. Met je partner. Met een vriendje of vriendinnetje. Samen of alleen. Met jezelf in de natuur.


Loslaten

De stenen beschilder ik met veel plezier. Ik geniet van de creativiteit die daarmee los komt. Soms schilder ik hartjes. Dan weer een bloem, een vlinder of een boom.

Het grappige is dat je leert los te laten. Je maakt iets moois en doet dat met liefde. Vooral voor degene die hem mag gaan vinden. Het daar achterlaten op de trail is soms lastig. Echter mag het nu gaan zwerven.


Er bestaat geen regel voor de vinder. Zo kan je de steen laten liggen, meenemen of op een andere plek weer achter laten. Dat is juist zo mooi. Het is aan jou, de vinder, om er mee te doen wat jij wilt.Gevonden?


Mocht je een steentje hebben gevonden. Dan zou ik het leuk vinden dat je mij een berichtje stuurt, via Instagram of via mijn site. Ik ben benieuwd waar deze zoal opduikt. Wat het met je heeft gedaan. Of je hem hebt gehouden? Of dat je hem weer ergens terug legt. Voel je zeker niet verplicht te reageren. Ik heb immers losgelaten. Geniet ervan. Maar ik wil nog wel een ding zeggen..


"HEB HET GOED"


Liefs Toke
583 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page