top of page
  • Foto van schrijverFitfeeljoy

Paklijst Dutch Mountain Trail 3-daagse

Bijgewerkt op: 4 jun. 2021Wat pak je in voor een 3-daagse trailrun reis? Dat was de vraag. Voor deze drie dagen en twee overnachtingen had ik verschillende overdenkingen en twijfels. Wat neem ik mee? Wat laat ik thuis? Hoe koud is het? Regen of zon? Korte of lange kleding?


In mijn huidige Salomon ADV SKIN 12 SET trailvest kon ik alles kwijt. Echter mist het vervolgens aan "omkleed volume", zo noem ik het even.

In de trein van huis naar het station Eygelshoven had ik een lange tight en long sleeve aan. Wanneer ik mij zou omkleden, deze spullen in mijn trailvest zou doen en een korte broek eruit zou halen werd het toch wat krap. Ook zat ik een beetje met het principe: waar laat ik mijn voeding?


Op advies van Tom (www.mudsweattrailstore.nl) koos ik voor een 20L trailvest van Ultimate Direction. Speciaal voor trailrunners die meerdere dagen op pad zijn. Wel moest ik goed opletten dat ik dit ding niet tot de nok toe vol stopte. Ik ken mijzelf als de vrouw die denkt - "we zijn toch met de auto dus prop er dat ook nog maar in". Maar ik wist ook, door mijn backpack ervaring, dat ik maar weinig nodig had.


Welke kleding je mee moet nemen is mede afhankelijk van het weer. Dus heb ik buienradar geraadpleegd. Het werd niet echt koud. Er was wel kans op neerslag. Van neerslag kan je doorweekt raken en daarvan word je enorm koud. Iets wat je moet incalculeren


Voorop stond mijn eigen veiligheid. Ik was alleen en moest mijzelf kunnen redden ook in onvoorzienbare omstandigheden. Het was belangrijk dat ik warm bleef, dat ik voldoende water en voeding had, dat ik noodvoorzieningen bij mij had - zoals een adapter en een eerste hulppakket. De rest was bijzaak.


Met die bijzaak kan je flink experimenteren wat resulteerde in de onderstaande paklijst. Ja, het kan met minder. Maar bij deze paklijst voelde ik mij op dat moment comfortabel.


Een aantal zaken dien je verplicht mee te nemen op bergtrails en daar had ik ervaring mee. Maar een trail met een overnachting was de eerste keer. En elk begin is lastig.
De paklijst

Hieronder de totale lijst, waarvan ik ook het nodige aanhad


Toiletspullen

o Miniflesje lenzen vloeistof

o Lenzenpotje

o Bril

o Mini haarborstel

o Tandenborstel

o Mini tandpasta

o Mascara

o Crème


Ik draag een bril en overdag lenzen. Daarnaast heb ik een droge huid. Fijn hiervoor spullen mee te hebben. Ik heb van tevoren gevraagd of er shampoo en douchegel op de kamer was. Dit was aanwezig dus dat thuisgelaten.


Kleding

o Thermoshirt lichtgewicht

o Korte broek (2x)

o Lange tight (1x)

o Long sleeve (1x)

o Windjack

o Regenjack

o hardloopshirt ademend en lichtgewicht (2x)

o Sport-bh (2x)

o Sokken (3x) 2 kort en 1 lang (die kunnen over de broek zodat de benen volledig bedekt zijn)

o Onderbroek (4x)

o Nachthemdje/ broekje

o Handschoentjes

o Trailschoenen


Apparatuur

o Powerbank voor als mijn telefoon zou uitvallen

o Mobiele telefoon

o Oplader mobiele telefoon en powerbank

o GPS horloge Garmin Fenix 6 pro (zat al om mijn pols 😊)

o Klein inklapbaar statiefje. Hiermee maak ik de foto’s/filmpjes van mijzelf. Erg fijn in gebruik maar overbodig als je hiermee niet bezig bent.


Overig

o Waterzak

o Softbottle 2x

o Petje en Buff

o Reddingsdeken

o Eerste hulp pakketje: toegevoegd paracetamol, rekbaar verband en blarenpleisters.

o Poncho

o Lampje

o Nutri-Tape (3x): voedingspleister voor de spieren

o Zakdoekjes

o Plastic zakjes met zipsluiting

o Waterdichte opbergzak

o Mini handdoekje

o Verfrissingsdoekjes

o Paspoort (identiteitsbewijs had ik niet)

o Portemonnee: pinpas, CC en contant geld.

o Zelftest COVID-19: Omdat ik door Duitsland en België liep en daar de regels dusdanig streng waren heb ik mijzelf iets wat verzekerd met een sneltest.

o Mondkapje

o Dutch Mountain Trail route boekje

Voedselvoorraad

o Bananen

o Pure chocolade

o Bars (Nakd/Trek: chocola en caramel zeezout)

o Dropjes

o Nootjes

o 2 zakjes tailwind (neutraal)


Mijn ontbijt was stevig met voldoende eiwitten, goede vetten en koolhydraten. Onderweg stopte ik voor water, koffie, taart of ander eten. Mijn algehele doel kwa voeding was zo lang mogelijk vast voedsel te blijven eten. S ’avonds koos ik voor pasta’s met een beetje brood, salade en een keer een bakje friet.


Wat ik uiteindelijk niet mee nam

Uiteindelijk heb ik het onderstaande niet meegenomen en dat was een prima keuze.


o Dons jasje (het was warm genoeg met de kleding die ik bij mij had)

o Deodorant (stinken doen we toch wel)

o Hoofdlamp

o Trail-stokken (stokken zijn niet nodig voor deze trail)


Wat ik thuis had kunnen laten

Achteraf had ik van een aantal dingen één stuk te veel. Op zich heb ik het wel aangehad maar het was niet echt noodzakelijk.


o Eén korte broek

o Eén sport-bh (te drogen voor de volgende dag. En stinken doen we toch wel)

o Een paar sokken (sokken kan je drogen. Ook hier geldt stinken doe je toch wel)

o Handschoentjes: niet nodig gehad.

o Poncho. Mijn rugzakje was waterafstotend. Daarbij voldoende zakjes bij om de boel droog te houden. Als het regent word je toch wel nat.

o Handdoekje: had bruikbaar kunnen zijn maar niet nodig gehad.

o Verfrissingsdoekjes


De twijfels die blijven "Dimdammertjes"

o Regenjas en windjack is wat veel. Alleen een regenjack had gekund. Regenjack houdt ook wind tegen. Echter vind ik een windjackie erg fijn lopen en iets minder benauwend dan een regenjack. Het neemt ook niet veel ruimte in en is licht.

o Nachtkleding kan je eventueel thuislaten. Ik voel mij comfortabel daarin en ik gebruikte het ook als hangbankkleding s ’avonds.


Dat was het. Al met al kan ik het hier mee redden. Het lijkt veel maar valt best mee zie de foto.
Moraal van het verhaal is dat ik goed voorbereid op pad ging. Ik een aantal zaken in het kader van "stinken doen we toch wel" had kunnen thuislaten.


Overall tevreden en met een aantal aanpassingen zou ik dit zo weer doen!


Heb je vragen? Stel ze gerust dit kan via een reactie op dit blog (registreren met email, sorry voor de omslachtigheid) of via Instagram.


Heb het goed.


De pakgroetjes :-)

Liefs Toke


Meer weten over mijn Dutch Mountain Trail avontuur? Klik hier.

Wil je weten wat voor vragen ik heb ontvangen en benieuwd naar mijn antwoorden? Klik hier.

Benieuwd naar mijn ervaringen met het Salomon Adv Skin 12 trailvest? Klik hier

2.121 weergaven5 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

5 commenti


lisavandieren
21 mag 2021

Dank voor je paklijst ik ga deze trail volgend weekend lopen. Had veel al ongeveer hetzelfde ingeschat maar aan die zelf tests heb ik niet gedacht!?

Mi piace
Fitfeeljoy
Fitfeeljoy
22 mag 2021
Risposta a

Super leuk te horen dat je op avontuur gaat. Geniet ervan😁. Gr

Mi piace

Cecile Mestrini
Cecile Mestrini
18 mag 2021

Super handig dit. Ik ga namelijk komend weekend 3 dagen de trails op in mijn eentje. En slaap 2 nachtjes in ene hotel. Dus heel vergelijkbaar :) Ik ga hier zeker iets aan hebben! Vraagje? Ik zie mascara, maar geen make up remover haha. Iets waar ik zelf over zit na te denken (echt belachelijk vrouwen onderwerp dit....) Ik wil make up remover niet mee nemen, want dat kan gaan klotsen, en dat vind ik heel irritant haha. Heb je daar geen last van gehad? Bijvoorbeeld met lenzenvloeistof? Groetjes Cecile

Mi piace
Cecile Mestrini
Cecile Mestrini
18 mag 2021
Risposta a

Bedankt voor je mooie reactie :) Ik heb precies hetzelfde, een beetje mascara op vind ik toch wel fijn. Super tip! Ik ga hem gebruiken. De make up remover blijft dus thuis!

Mi piace
bottom of page