top of page
  • Foto van schrijverFitfeeljoy

Salomon Adv Skin 12 trailvest: Ideaal voor de bergtrails

Bijgewerkt op: 4 jun. 2021In de afgelopen tijd heb ik verschillende vragen gehad over mijn trailvest van Salomon, de Adv Skin 12L. De vragen kwamen binnen via Instagram maar ook via mijn blog.

Veel vragen gaan over de inhoud, de kwaliteit, het gebruiksgemak en mijn ervaringen met dit vest. Ik vind het super leuk om jullie vragen te beantwoorden en te helpen waar mogelijk dus wijd ik er een kort blog aan.


Mijn ervaring

Vorig jaar kocht ik dit vest speciaal voor de EMI Inspirational. Een trail-vakantie in de Franse Alpen waar ik 5 dagen mocht genieten van het skyrunnen. Een onwijs gave belevenis. Het was de eerste keer dat ik ging rennen in de bergen en ik vond dat enorm spannend. Voorafgaand aan mijn keuze had ik ook nog de nodige vragen. Zoals wat neem ik mee voor een dagtrail en waarin zou ik dat opbergen?


Al snel was ik er over uit dat het belangrijk is voldoende water bij mij te hebben, want in de bergen zijn niet altijd watertappunten te vinden. Ook de voedselvoorziening moest afdoende zijn en daarbij had ik ruimte nodig voor de nodige zelfhulp-attributen. Ook extra kleding is van belang. Je kan met prachtig weer beginnen en met regen eindigen. Tevens kan het koud zijn daar boven op de top. Na wat advies, pas en meetwerk, ze zijn namelijk te verkrijgen in 6 maten, kwam ik uit op de Salomon adv skin 12L in maat S.Hiervan heb ik absoluut geen spijt. Het vest biedt namelijk voldoende ruimte voor alles wat ik onderweg nodig heb. Daarnaast geeft het mij ook een zeker gevoel. Want buiten mijn voedsel-en watervoorziening (2 softbottles á 500ml en een waterzak van 1.5L) kan ik er ook mijn eerste hulppakket en reddingsdeken in kwijt.


Over "ruimte voor alles" gesproken. Er zijn zoveel vakjes, o.a. voor gels, energybars, hoofdlampjes, batterijen, een telefoon, etc, dat ik in het begin gewoon niet wist waar ik de boel had gelaten. Dat was dus echt even zoeken. Toen ik eenmaal mijn structuur had gevonden vond ik deze opberg mogelijkheden alleen maar fijn.


Inmiddels is de Adv Skin 12 L echt mijn homey. Als ik wil zou ik er in kunnen slapen. Nee, ik overdrijf. Maar het is wel een trailvest waar ik mij uitermate lekker in voel. Het geeft voldoende bewegingsvrijheid, is lichtgewicht en rekbaar.


Ik heb deze hardlooprugzak nu al een jaar en heb er verschillende (berg)trails mee gelopen. De kwaliteit is goed want er is nog niks aan kapot gegaan. Tuurlijk is het ding een beetje vies geworden en ziet het er inmiddels minder strak uit dan toen deze net uit de verpakking kwam. Het is dan ook een gebruiksvoorwerp, niet iets voor in de de vitrinekast ;-).


De verplichte items

Tot slot een kleine toevoeging. Dit vest is zeer geschikt voor trailrun evenementen waarbij sommige items verplicht worden gesteld. Voor mensen die daar minder bekend mee zijn hieronder een aantal van die verplichte items.


Verplichte items kunnen zijn:

o Mobiele telefoon

o Opvouwbare beker

o Waterzak/ bidon

o Reddingsdeken

o Elastisch verband

o Voedselvoorraad ( nootjes, gels, energybars, gedroogd fruit)

o All weather jasje met capuchon geschikt voor slecht weer in de bergen.

o Lange tight (hardloopbroek)

o Pet, hoofdband of buff

o Zonnebril

o Warme onderlaag- lange mouwentop

o Handschoenen

o Hoofdlamp (voor sommige evenementen twee hoofdlampen)

o Reservebatterijen voor de hoofdlamp

o een fluitje (bevestigd in trailvest)


Aanbevolen:

o Trailstokken: deze kan je makkelijk bevestigen aan het vest doormiddel van het aanwezige elastiek.

o Powerbank

o Zonnebrandcrème


Kortom een comfortabel vest van een hoge kwaliteit. Dat voldoende ruimte biedt voor alle items die nodig zijn tijdens een (berg)trailHeb het goed. De trailreisgroetjes.


Liefs TokeHeb jij vragen over dit vest, mijn reis, trailrun ervaring of over totaal iets anders schroom niet om deze te stellen dat kan middels een reactie onderaan dit blog, een privé bericht of via Instagram.


Voor aanvullend advies, tips en alle verplichte items www.mudsweattrailsstore.nl !


Meer weten over de packing van mijn meerdaagse Dutch Mountain Trail ? Klik hier.

Nieuwsgierig naar mijn EMI Inspirational avontuur? Klik hier

822 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page