top of page
  • Foto van schrijverFitfeeljoy

Nooit gedaan dus doen: Aerial Yoga is fun

Bijgewerkt op: 30 mrt. 2020


In het kader van nooit gedaan dus doen boekte ik een proefles Aerial Yoga. Waarin je met behulp van een doek/hangmat, dat aan het plafond is bevestigd, yoga houdingen uitoefent.


Ik was super nieuwsgierig en dit stond al lange tijd op mijn verlanglijstje. Elke keer als ik dit soort dingen doe vraag ik mij steeds af, waarom op een verlanglijstje? Het is zo simpel de koe bij de hoorns te pakken en het gewoon te doen. Niet uitstellen, DOEN. Ook al moet dat soms met een spreekwoordelijke schop onder je kont.


Aerial Yoga, easy peasy: Of toch niet?


Eerlijk vond ik Aerial Yoga er altijd zwaar relaxt uitzien. De mensen die het deden zagen er ook zo ontspannen uit. Het leek mij gewoon een kwestie van een beetje zweven in een doek. Met mijn yoga achtergrond moest dit een fluitje van een cent worden. Dat viel toch even tegen. Een internetplaatje is toch iets anders dan de werkelijkheid. In het begin moest ik erg wennen aan het doek. Opeens een attribuut erbij. In de eerste paar minuten volgde een warming-up en leerden wij hoe het doek werkt. Ik ruziede wat met mijn voet in de hangmat die ik vervolgens naar voren moest duwen zodat ik in een spagaat terecht kwam. Oké, dat klinkt wat overdreven zo ver reikte mijn stretch niet. Maar dan heb je er een beeld bij. Dit voelde ik wel even. Niet echt easy peasy.


Na een tijdje raakte ik steeds meer gewend aan het doek. Mijn vertrouwen groeide in het feit dat die haak aan het plafond mij echt kon houden. Waar ik in het begin van de les nog in mijn hoofd zat begon het gedurende les steeds meer op spelen te lijken.


Aerial Yoga is fun! Spelen, schommelen en zwieren


Wat mij opviel is, dat je veel meer kan dan bij grond yoga. Bij yoga maak je bijvoorbeeld een handstand vanaf de vloer en bij Aerial yoga hang je ondersteboven in een volledige stretcht. In de lucht werken is ook fun.


Je schommelt en zweeft heerlijk door de ruimte als een ware circusartieste. Opeens maak je een koprol achterover en voorover en hang je op de kop naar je tenen te kijken. Naar mate de les vorderde zag ik mijn benen op plekken waar ik ze nog niet eerder gezien had. Hallo guys. Mijn gelukshormonen stroomden door mijn lijf. Het kind in mij kwam naar boven. Heerlijk zonder angst, loslaten en schommelen.


Aerial Yoga: de voordelen


Los van het plezier zitten er bergen voordelen aan Aerial Yoga. Het doek haalt de compressie weg uit de wervelkolom en dit werkt regulerend op het zenuwstelsel. Het stimuleert de doorbloeding omdat je ondersteboven kan hangen. Je zweeft in de lucht terwijl het doek je ondersteund, dit zorgt voor meer variaties dan bij normaal yoga en geeft veel bewegingsvrijheid, je krijgt vleugels zonder redbull.


Het maakt je fysiek en mentaal sterker. Het doek en de poses vragen je al je spieren te gebruiken. Je dient focus te bewaren om in de houding te blijven. Door die focus krijg je het niet voor elkaar om aan andere dingen te denken. Je bent dus echt in het hier en nu!


Tot slot: ontspanning


Aan het einde van de les was het tijd om je terug te trekken in je hangmat. Je krulde je zelf op tot een pakketje, als een soort baby’tje, en het doek omvouwde je lichaam. Doordat je in deze positie moet komen schommel je zachtjes heen en weer. Met je ogen dicht geniet je van de totale ontspanning na de inspanning. Mijn lijf zakte weg in het doek, uit mijn mond kwam een zucht, wat was dit heerlijk.


Wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb. Het heeft mij positief verrast. Ga ik het vaker doen? Vast! Maar er staat nog meer op mijn lijstje #nooitgedaandusdoen.


De zweverige speelse groetjes,


TokeMeer nooit gedaan dus doen ervaringen lezen? Kijk dan in de menubalk bij het kopje Joy of klik op deze link!


Ondertussen ben ik nieuwsgierig. Wat zou jij graag nog eens willen doen?
41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page