top of page
  • Foto van schrijverFitfeeljoy

Nooit gedaan dus doen: het wat en waaromDe laatste tijd leef ik steeds meer in het nu. Want je weet niet wat de toekomst brengt. Na het goede nieuws van 9 december (zie vorig blog) ben ik meer dan ooit bewust van dat elke dag een cadeautje is. Ja, makkelijker gezegd dan gedaan. Toch werd ik de afgelopen periode echt even teruggeworpen op mijzelf en op het leven van de dag.


Dit jaar heb ik absoluut niet stilgestaan. In 2019 ben ik enorm uit mijn comfort zone gegaan met alles. Dat heeft mij van mij stuk gebracht maar ook heel veel gegeven. Het is een feit dat ik heb geleefd en genoten. Maar ik had ook veel plannen. Dingen die ik wilde doen, grote en kleine dingen.


De berg aan emoties in mijn lijf kon ik moeilijk een plek geven, het overspoelde mij. Hierdoor stond ik op de rem afgelopen jaar. Op de vraag 'wat wil je?' kon ik geen goed antwoord geven. Wat wil ik? Los van de ander? En kan dat zonder teleurstellingen en strijd? Wie was ik? Los van ander? Deed ik de dingen voor aan ander of ook voor mijzelf? Geen idee. Typisch geval van overspannenheid en een kenmerk van een HSP en HSS die overprikkeld raakt.


Het roer om: doen


Op dit moment word ik zo met de neus op de feiten gedrukt dat het roer om gaat. Die rem op het leven wil ik eraf hebben. Daarom zit ik volledig in de actie modus. Mijn vuur dat ik binnen in mij draag is aangewakkerd en het brand volop.


Ik merkte op dat we met zijn allen erg leven van weekend naar weekend, van vakantie naar vakantie. We plannen leuke dingen op de lange termijn, zetten zaken op een verlanglijstje of we maken een bucket-list die in de prullenbak beland. Als ik over we praat, praat ik ook over mijzelf. Want ik hoor mijzelf vaak genoeg zeggen : "o, dat wil ik ook nog een keer doen".


Waarom doen we het niet nu? Want je leeft nu, morgen is onzeker. Dat weet ik, door alles van de afgelopen tijd, als geen ander. En zo ontstond mijn stok achter de deur challange: #nooitgedaandusdoen.


Met #nooitgedaandusdoen wil ik meer uit het leven halen. Dingen doen die ik nog nooit heb gedaan. Van klein tot groot, waar ik een vooroordeel over heb of een kick van krijg als ik er al aan denk. Dingen die mij angst oproepen of direct een lach, nog meer Joy. Gekke dingen, nieuwe dingen en mijn nieuwsgierigheid achterna. Wat dit allemaal precies is zal ik beschrijven in mijn blogs. Niet alles, want het is ook heerlijk om iets voor mijzelf te houden.


Maatschappelijk doel


Verder ben ik opzoek naar een maatschappelijk doel. Momenteel ben ik een beetje instagram moe en ik twijfel ook wel eens aan mijn blog. Want het gaat toch wel erg over onszelf allemaal, met veel opsmuk en mooie plaatjes. Hoe mooi is het je in te zetten voor een ander, de dieren of de wereld?


Na mijn social media pauze weet ik weer wat mijn doel is. Graag wil ik jou inspireren en helpen met mijn ervaringen via mijn blog en Instagram. Het gaat niet om mij. Het gaat om mijn verhaal. En ik hoop dat ik je hiermee verder kan helpen, je zorgen kan verkleinen of vragen kan beantwoorden op welk gebied dan ook. Dat kan ook met mijn #nooitgedaandusdoen idee, wie weet doe je wel mee! Zo heeft mijn blog toch nog een maatschappelijk karakter.


Desondanks mis ik het om mij fysiek in te zetten voor de samenleving. Daar ga ik komend jaar naar op zoek. Wat dat wordt weet ik nog niet. Het zou wel een iets langere zoektocht worden die niet over een nacht ijs gaat. Mijn plan is dit te combineren met mijn #nooitgedaandusdoen uitdaging.


First things first, eerst maar eens zorg dragen voor mijn lichamelijke en mentale gezondheid. Zodat ik sterk, fit en blij een ander kan helpen.


Liefs Toke
27-3-2020 aanvulling: Dit blog schreef ik voor de corona crisis. De wereld ziet er nu anders uit. We zijn als mens nu allemaal op onszelf aangewezen. We staan momenteel als wereldbevolking meer dan ooit stil bij de vergankelijkheid van het leven. Wat zou ik graag de handen uit de mouwen willen steken om te helpen, waar dan ook.

Op dit moment zit ik in mijn herstelperiode van de operatie en in quarantaine wegens kwetsbaarheid. Mijn gedachten gaan uit naar de mensen die de wereld draaiende houden. #nooitgedaandusdoen is voor mij nu iets minder belang.

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page